Pressefotograf donerer stort fotoarkiv til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro

Foto: Holstebro Kommune.
dato

Pressefotograf Bent Tilsteds store fotoarkiv på flere hundrede tusinde billeder er blevet overdraget til Lokalhistorisk Arkiv i Holstebro.

Arkivet, der har eksisteret i 60 år, modtager dagligt billeder og dokumenter fra byens borgere, men Bent Tilsteds donation er en af de mest fantastiske i arkivets historie. Fotoarkivet indeholder både analoge og digitale optagelser og dækker en periode på mere end 50 år.

De fleste billeder er motiver til landsmedier fra hele landet, men Lokalhistorisk Arkiv har til hensigt at tilbyde de billeder, der ikke vedrører det nære område, til andre kommuners lokale fotoarkiver.

Arkivleder Stig Asbjørn Vestergaard ser frem til at få et fantastisk supplement til arkivets fotosamling og et nyt grundlag for at dokumentere og formidle lokalhistorien fra den sidste del af 1900-tallet og næsten helt frem til i dag.

Han påpeger også, at det ikke kun er Holstebro og omegn, der vil få glæde af fotoarkivet, da det er en national fotosamling, der vil komme mange andre lokalarkiver til gode.

Ejnar Tang, bestyrelsesformand for Lokalhistorisk Arkiv, udtrykker sin taknemmelighed over at have fået overdraget Bent Tilsteds livsværk og kalder det et scoop for arkivet.

Kilde: Holstebro Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.