Oplev Jordens klimahistorie i Vinderup Bystue

dato

Kom og hør om Jordens klimaforandringer gennem 4,6 milliarder år, når Vinderup Bystue inviterer til et spændende foredrag tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 19:00. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og dykker ned i drivhuseffekten, pladetektonik og kulstofkredsløbet.

Hvordan har Jordens klima ændret sig gennem milliarder af år, og hvad kan vi lære af disse forandringer? Dette spørgsmål danner grundlaget for et fascinerende foredrag, der finder sted i Vinderup Bystue. Publikum vil få indsigt i, hvordan variationer i drivhuseffekten har påvirket klimaet, og hvad der styrede disse ændringer før menneskets tid.

Pladetektonik og klimaforandringer
En af de unikke egenskaber ved Jorden er dens pladetektonik. Bevægelsen af de tektoniske plader kan føre til perioder med vulkanudbrud, som tilfører CO2 til atmosfæren, samt bjergkædedannelse, der fjerner CO2 ved at omdanne det til mineraler. Disse processer har en betydelig indvirkning på Jordens klima og kulstofkredsløb.

Kulstofkredsløbet og dets betydning
Kulstof er et essentielt grundstof, der spiller en vital rolle i både biologiske og geologiske processer. Udvekslingen af kulstof mellem atmosfæren, biologiske processer på overfladen og geologiske processer dybt nede i jorden kaldes for Jordens kulstofkredsløb. Foredraget vil udforske, hvordan forskere planlægger at udnytte disse geologiske lag til aktivt at fjerne CO2 fra atmosfæren.

Streamet foredrag fra Aarhus Universitet
Dette foredrag er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. Hvis du vil modtage bonusmateriale og blive informeret om kommende foredrag, kan du følge foredragets nyhedsbrev eller sociale medier.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 1. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vinderup Bystue, Sportsvej 1, 7830 Vinderup
Entré: Fri entré
Arrangør: Alle

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation her. For mere information om serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", besøg Offentlige foredrag i Naturvidenskab, Aarhus Universitet og Carlsbergfondet.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut