Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres betydelige bidrag til videnskaben gennem deres forskningslaboratorium. På dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, dele deres viden om, hvordan forskning har forbedret ølproduktionen og bidraget til naturvidenskaben.
Videnskaben bag det gode ølDeltagerne vil få indsigt i, hvordan Carlsberg har arbejdet med forædling af byg og humle for at dyrke dem bæredygtigt. Derudover vil de høre om maltningens betydning for smagen af forskellige malttyper og udviklingen af nye gærtyper, som muliggør produktion af alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil lære om, hvordan forskere finder forbedrede egenskaber i planter, der kan øge deres kvalitet under forskellige klimatiske forhold. Desuden vil der blive talt om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indsigt i fortidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås under præsentationen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vinderup Bystue, Sportsvej 1, 7830 Vinderup
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget og pladsreservation: her
Følg foredragene: her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her