Kom til afsløring af Holstebro Rosen og indvielse af søterrassen i Lystanlægget

Foto: Holstebro Kommune. Den nye søterrasse er allerede på plads i Lystanlægget.
dato

Lystanlægget i Holstebro kan i år fejre 200 år. Fredag 2. juni kl. 15.00 bliver der taget hul på markeringerne med to spændende afsløringer og et oplæg om Lystanlæggets lange historie.

Lystanlægget er en rekreativ perle i Holstebro. Generationer af byens indbyggere har haft stor glæde af de smukke omgivelser, siden de første træer blev plantet på initiativ af lærer Jens Dahl. Dengang havde han næppe forestillet sig, at de på sigt ville danne rammen for et bynært, grønt åndehul 200 år senere. 

I årenes løb har Lystanlægget således været et yndet samlingssted for byens borgere og tiltrækker den dag i dag stadig et stort publikum, som nyder det naturskønne område, fester i pavillonen eller samles omkring den store – nu opgraderede – friluftsscene.

Fredag 2. juni kl. 15.00 er der en ny anledning til at samles. Her bliver der nemlig taget hul på markeringerne af Lystanlæggets 200-års jubilæum med en række spændende aktiviteter og taler – herunder et oplæg om Lystanlæggets historie, udvikling og betydning gennem tiden.

Arrangementet byder også på to spændende afsløringer. En ny søterrasse skænket af Kaj Bech A/S vil forbedre adgangen til Møllesøen for gangbesværede. Desuden er der mulighed for at se Holstebro Rosen – en helt nyudviklet rosensort. Den vil efterfølgende blive solgt hos udvalgte forhandlere. 

Programmet for arrangementet fredag 2. juni kl. 15.00:

  • Velkomst og modtagelse af gave ved Holstebro Kommunes borgmester H.C. Østerby.
  • Tale ved formand for Teknisk Udvalg Kenneth Tønning. Afsløring af Holstebro Rosen.
  • Anlæggets historie ved lokalhistoriker Michael Christensen. 

Alle er velkomne, og der er ingen tilmelding til arrangementet. Holstebro Kommune byder på lidt godt til ganen.

Kilde: Holstebro Kommune