Holstebro Teater modtager 4,7 mio. kroner i udviklingstilskud

Holstebro Teater, der bl.a. består af Holstebro Dansekompagni, har samme adresse som Musikteatret Holstebro, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro (Fotograf: Rumle Skafte)
dato

Holstebro Teater har netop fået tildelt et udviklingstilskud på 4,7 millioner kroner fra Kulturministeriet, som skal fordeles over de næste fire år. Denne økonomiske håndsrækning er en del af en større indsats for at mindske den regionale ulighed på teaterområdet.

Holstebro Teater, der består af tre scenekunstenheder: Holstebro Dansekompagni, Holstebro Musical & Teater og Holstebro Børneteater, er et af syv udvalgte teatre, der modtager støtte på grund af deres høje scenekunstfaglige niveau.

Disse teatre har potentiale til at tilbyde scenekunst af særlig høj kvalitet til et bredere publikum i deres respektive regioner.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt udtaler:

"Jeg er stolt af, at vi nu kan gøre op med nogle af de regionale uligheder og styrke en række egnsteatre landet over, så de eksempelvis kan tiltrække et bredere publikum. Vi har prioriteret at give en håndsrækning til teatre, der i forvejen udviser stort engagement og drivkraft og dermed har et potentiale for at nå endnu flere, end de gør i dag."

Udviklingstilskuddet giver Holstebro Teater frihed til selv at vælge, hvordan pengene skal anvendes. Dette kan inkludere udvikling af nye forestillinger eller initiativer for at nå ud til et endnu større publikum.

Teaterdirektøren for Holstebro Teater har udtrykt stor glæde og stolthed over tildelingen, som kan læses i Dagbladet Holstebro. For yderligere information kan man læse pressemeddelelsen fra Kulturministeriet.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/4-7-mio-kroner-til-holstebro-teater?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75767&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Kultur
Kilde: Holstebro Kommune