Carlsberg er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningslaboratorium har gennem tiden bidraget til væsentlige videnskabelige opdagelser, herunder rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen. Foredraget byder på en dybdegående gennemgang af laboratoriets arbejde, herunder forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Indblik i banebrydende teknologiDeltagerne vil få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, som kan forbedre planters egenskaber under forskellige klimaforhold. Der vil også blive præsenteret fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland, der giver et unikt indblik i fortidens planter og deres tilpasningsevner.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget serveres der små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Herrup Kulturhus, Skolegade 19, 7830 Vinderup
Entré: 30 kr
Arrangør: Herrup-Bjergby Fællesforening
Målgruppe: Alle
For mere information og pladsreservation, besøg her.
Følg nyhedsbrevet for bonusmateriale og kommende foredrag her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her