Debatten om Klog Energi – erfaringer fra Nordvestjylland

Foto: Holstebro Kommune.

Den 6. december 2023 afholdes energikonferencen "Debatten om Klog Energi" på Christiansborg. Konferencen er arrangeret af de tre nordvestjyske kommuner Struer, Holstebro og Lemvig, og har til formål at diskutere potentialet i Klog Energi og den grønne omstilling.

Nordvestjylland har siden 1990'erne været en pioner inden for vedvarende energi, og konferencen vil fokusere på, hvordan Danmark kan udnytte regionens potentiale for grøn energi.

En af de centrale emner på konferencen er etableringen af en brintforbindelse til Tyskland fra Idomlund ved Holstebro. Dette vil være en vigtig forudsætning for at realisere Nordvestjyllands potentiale for vedvarende energi.

Desuden vil der være fokus på at skabe lokale gevinster gennem et udviklingsbidrag i forhold til produktion af grøn strøm og forædling af grøn strøm.

Konferencen er et resultat af et stærkt samarbejde mellem de tre nordvestjyske kommuner, der sammen kæmper for at udfolde de stedbundne potentialer i regionen.

Samarbejdet går under navnet "Klog Energi – Grøn omstilling på vestjysk".


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/debatten-om-klog-energi-erfaringer-fra-nordvestjylland?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75180&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Klima,Planlægning,Erhverv
Kilde: Holstebro Kommune