De små synger og leger med de grå

Glæden hos børn og beboere er ikke til at tage fejl af. (Foto Holstebro Kommune)
dato

I Ulfborg Aktiv Center er der skabt en unik tradition, hvor byens dagplejebørn og plejecentrets beboere mødes en gang om måneden til en dag fyldt med sang, leg og glæde.

Initiativet er drevet af Solajma Solskin, alias Lene Hedegård Christensen, en social- og sundhedshjælper i plejecentret, der forvandler sig til en farverig og elsket figur, der bringer smil på læberne hos både børn og ældre.

Solajma Solskin og hendes kolleger guider børn og ældre gennem en række sanglege, der involverer forskellige remedier som tøjdyr og sæbebobler. For beboerne, mange af dem med demens, er det et afbræk og lyspunkt i hverdagen. De får stimuleret deres sanser, snakker sammen om børnene og ser frem til næste gang.

For børnene er det også en oplevelse. De kommer ud af deres faste rammer, møder hinanden og får en tilgang til de ældre, hvor de tør at gå til dem og lege med dem. Solajma Solskin anbefaler stærkt, at andre plejecentre laver noget lignende.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/de-smaa-synger-og-leger-med-de-graa?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75732&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Børn,Ældre
Kilde: Holstebro Kommune