16-årige Clara er i praktik som sygeplejerske

Foto: Holstebro Kommune. Allerede på førstedagen brugte Clara sine omsorgsfulde og lyttende evner. Her sammen med Margrethe Lassesen.
dato

16-årige Clara Heuck Hansen, en 10. klasse elev fra Uddannelsescenter Holstebro (UCH), har valgt at bruge 12 uger på at udforske sygeplejefaget gennem en praktikplads på Akutpladserne i Center for Sundhed.

Clara, hvis mor er social- og sundhedsassistent, har altid været interesseret i sygeplejefaget og ser frem til at få førstehånds erfaring.

Clara er kendt for sin omsorgsfulde natur og lyttende evner, egenskaber hun mener vil være nyttige i hendes praktik. Hun ser frem til at opleve sygeplejerskers hverdag og udføre forskellige plejeopgaver. Clara vil blive støttet af fagpersonale og vil hjælpe med grundlæggende sygepleje og omsorg, herunder personlig hygiejne, kost, sygdomsproblematikker, koordination og administration.

Praktikken er en del af et samarbejde mellem UCH, Social- og Sundhedsskolen, Ungdommens Uddannelsesvejledning og Holstebro Kommune.

Hvis Clara finder faget tiltalende, planlægger hun at tage en EUX i Holstebro efter 10. klasse og et sabbatår, hvorefter hun vil læse videre til sygeplejerske.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/16-aarige-clara-er-i-praktik-som-sygeplejerske-1?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75204&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Unge,Uddannelse
Kilde: Holstebro Kommune